28 MAART!! MYW FESTIVAL!!

Op 28 maart 1998 is het zover: Woorden worden daden. De door jongeren samengestelde nieuwe agenda voor internationale samenwerking zal worden aangeboden aan de belangrijkste decisionmakers in Nederland.
Dat is wel een feestje waard en vandaar:

Het Move Your World Festival - zaterdag 28 maart Leidseplein, Amsterdam
Vanaf 12:00 in de middag, tot in de vroege uurtjes (5:00 of later...), tovert Move Your World het Amsterdamse Leidseplein om tot een groot festival. Een festival over alles wat de grenzen voorbij gaat: geld, politiek, sport, muziek, seks, religie, liefde en mensenrechten. Met films, debatten, masterclasses, dance, multi-media en gazomaardoor. En het is gratis! Op het festival presenteren we aan premier Kok (en andere hotshots) de Toekomstagenda. Met alle ideeëen, resultaten en aanbevelingen van 6 maanden Move Your World, het debat voor&door jongeren over hoe de de wereld er uit moet zien in de 21e eeuw!

Wat kan je overdag verwachten???

Mainstage:

Vlak naast het Leidseplein, in de Lijnbaansgracht, vind je het hoofdpodium met acts van WES, Dignity, Yukki B. en Noujoum Rai. Bovendien wordt hier de Agenda aangeboden aan Premier Kok. Dit alles onder leiding van Humberto Tan en brutale meiden Tatum Dagelet en Jennifer de Jong.

Paradiso:

Alles over Sport en Schrijvers in de rocktempel van Amsterdam. Politieke cafés, sportdemonstraties, clinics en voetbalanalyses. Over het WK-voetbal, klapschaatsen en internationale sportsamenwerking. Natuurlijk met de Move Your World voetbalvideo.

De Balie:

Het multi-media center: The True Global Village! Want hier chat je met vrienden uit New York, ga je live video-conferencen met jongeren in Moskou en Durban en bespreek je internationale politieke kwesties met jongeren uit Rabbat en Banja Luka.
Bezoek het multimedialab en leer zelf een homepage maken. Speel Quake of Doom of sample je eigen clubhouse. Of breng je stem uit over de toekomstagenda in het digitale referendum.

De Melkweg:

Discussie! Weten politici en beleidsmakers wel wat jongeren willen? Om hier achter te komen houden we de hele dag 'Lagerhuis-debatten' over religie, cultuur, vluchtelingen, bedrijven in het buitenland en de Move Your World Toekomstagenda. Verder kunst, films, video-reizen door subculturen, gabbers in Senegal, mode en het Move Your World Culture Shock project! Beleef de ultieme Move Your World Experience in de MYW-BOX: Do you get the message???

Barlaeus Gymnasium:

Terug naar school voor masterclasses in RAP, klassiek en/of gabber.

Coffeeshop The Bulldog:

In het hart van drugstolerant Amsterdam pittige discussies over drugs en alles wat je over dit onderwerp altijd al wilde weten, maar nooit durfde te vragen...

En 's Nachts...

Het Nachtprogramma:

Het festival spettert de nacht in met het Move Your World Clubprogramma: Party House! met een passepartout voor een geeltje loop je in en uit bij de Melkweg, Paradiso, danceclub de Balie (voor een keertje) en andere locaties voor HipHop, R&B, Speedgarage, Chemical Beats, Drum&Bass, Trance en Techno. Wie weet zien we je ook nog op de afterparty...

Tot ziens op Zaterdag 28 maart!